ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΦΟΡ/ΚΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ: ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!

Ως κατεπείγον κατέθεσε.... το υπουργείο Οικονομικών το φορολογικό νομοσχέδιο, πράγμα που σημαίνει ότι την Τετάρτη (24/7)θα περάσει άρον-αρον από την αρμοδία Επιτροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί στοθερινό τμήμα με διαδικασίες εξπρές την Πέμπτη (25/7).

To γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, ο οποίος κατήγγειλε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, υπενθυμίζοντας ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε ο Φορολογικός Κώδικαςκαι κάλεσε το προεδρείο της Βουλής να προβεί σε διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση για τις διαδικασίες που επιλέγει.

«Θα τρελαθούμε. Ευτελίζονται όλοι οι θεσμοί. Δεν υπάρχει Βουλή», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, αντιδρώντας στον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος. «Δυστυχώς δεν είναι δημοκρατικό το πολίτευμα αυτό που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους», είπε ο Π. Λαφαζάνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι καταγράφει τις αντιδράσεις, αλλά επεσήμανε ότι τηρείται ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα εγκρίνει ή δεν θα εγκρίνει τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος. Ακόμη ζήτησε «να μην υποτιμούμε τα τμήματα» ενώ σημείωσε ότι η Βουλή και η κυβέρνηση «δεν είναι ευτυχείς» που κατατίθενται τα νομοσχέδια ως κατεπείγοντα.

Στη συνέχεια, ο Π. Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι, με το κατεπείγον φορολογικό νομοσχέδιο-τερατούργημα, τις εισπράξεις των φόρων δεν θα κάνουν οι φορολογικές υπηρεσίες αλλά οιτράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρίες τους, ενώ το δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα να προβαίνει σεκατασχέσεις κινητών και ακινήτων χωρίς δικαστικές αποφάσεις.
http://parapona-rodou.blogspot.com/2013/07/blog-post_6241.html#.Ue-iG-5FuPA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More