Wall Street Journal: "Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα"

Η ελληνική τουριστική αγορά αναμένει διψήφια αύξηση της κίνησης με ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας... 
Με την ηρεμία να έχει επιστρέψει στο κέντρο της Αθήνας και τα επεισόδια να μην είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, οι ξένοι επισκέπτες φαίνεται πως αναθεώρησαν τις εκτιμήσεις τους και συγκαταλέγουν ξανά την Ελλάδα στους ασφαλείς προορισμούς. Αυτό φαίνεται και από τις αυξήσεις στις αφίξεις που περιμένουν οι τουριστικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η ελληνική τουριστική αγορά αναμένει διψήφια αύξηση της κίνησης και ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες θα έρθουν στη χώρα μας.

Οι κρατήσεις από τη Γερμανία είναι αυξημένες περίπου κατά 15%, ήδη πριν η Μέρκελ καλέσει τους πολίτες της χώρας να ταξιδέψουν φέτος στον ευρωπαϊκό νότο. Η εικόνα από την Βρετανία είναι ακόμη καλύτερη, με την αύξηση να ξεπερνά το 20% σε σχέση με πέρυσι. Αλμα αφίξεων αναμένεται και από άλλες μεγάλες χώρες, όπως η Ρωσία.

Εάν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, η ελληνική οικονομία θα κερδίσει 1 δισ. ευρώ σε τζίρο, δηλαδή 1% σε ρυθμό ανάπτυξης και μεγάλη αύξηση στα φορολογικά έσοδα και την απασχόληση στον τουρισμό.

Η Ryanair, μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό επιβατών, έχει ήδη ανακοινώσει ότι προσθέτει 11 νέους προορισμούς ελληνικού ενδιαφέροντος, με μισό εκατομμύριο θέσεις, για την φετινή σεζόν. Η Aegean Airlines έχει ανοίξει επίσης άλλες 29 διεθνείς συνδέσεις.
Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More