Ο "εμπνευστής" του Δράκουλα είναι το σημερινό doodle της Google

Google τιμά με το σημερινό της doodle τον Bram Stoker, τον διάσημο Ιρλανδό συγγραφέα τρόμου που γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν 165 χρόνια.
Ο Bram Stoker είναι ο συγγραφέας του πασίγνωσου βιβλίου με τίτλο "Ο Δράκουλας" που εμπνεύστηκε από έργα της Emily Gerard, του John William Polidori και Sheridan Le Fanu.
Γιός των Ιρλανδών Abraham Stoker και Mathilda Blake Thornley γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1847 στο Clontarf της Ιρλανδίας.
Το 1878 παντρεύεται με την πρώην σύζυγο του Oscar Wild, την Florence Balcombe και μετακομίζει μαζί της στο Λονδίνο, όπου ο Stoker εργάζεται για 27 χρόνια σαν διευθυντής επιχειρίσεων του Θεάτρου Lyceum, ιδιοκτησία του Άγγλου ηθοποιού και φίλου του, Henry Irving . Aπέκτησε ένα μόνο παιδί, τον Irving Noel Stoker, που γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου το 1879. 
Εχει γράψει επίσης τα μυθιστορήματα "Το Πέρασμα του Φιδιού (1890)", "Μις Μπέτυ (1898)", "Το Μυστήριο της Θάλασσας (1902)", "Το Κόσμημα των Εφτά Αστεριών (1903)", "Ο Άνθρωπος", επίσης γνωστό ως "Οι Πύλες της Ζωής (1905)".

Ο Abraham "Bram" Stoker πέθανε στις 20 Απριλίου του 1912 στο Λονδίνο της Αγγλίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More