Θετική εξέλιξη στη Ρόδο με το αεροδρόμιο Μαριτσών

Ένα "νεκρό" αεροδρόμιο, το οποίο δεν είχε καμία χρήση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το κρατούσε κλειδαμπαρωμένο, αυτό των Μαριτσών στη Ρόδο, ανοίγει σε εμπορικές χρήσεις... καθώς η εταιρία παροχής εκπαίδευσης πιλότων και πληρωμάτων Jetstream, που εδρεύει στην Αθήνα στον αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος και φέρεται να ανήκει σε εταιρία με βάση το Ντουμπάϊ, κατάφερε να εξασφαλίσει άδειες για παραχώρηση μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες με σημαντικές επενδύσεις, αφού κατά τη γνωστή τακτική του ελληνικού κράτους έχουν ...ρημάξει, θα ανακαινιστούν και θα φιλοξενήσουν τις σχετικές σχολές.
Βέβαια, κατά το ...ελληνικό πρότυπο, οι γειτονικές πρώην κοινότητες που έπρεπε να γνωμοδοτήσουν, γνωμοδότησαν θετικά με μια σειρά από όρους.
Κορυφαίος όρος, αυτός που απαγορεύει (!!!) στην εταιρία να αποκτήσει άλλα εκπαιδευτικά αεροσκάφη στο διηνεκές...
Κατά τα λοιπά όμως ζητούν αντισταθμιστικά έργα, λες και δεν είναι αρκετό ότι γίνεται μια επένδυση στην περιοχή και σε μια τέτοια περίοδο και βέβαια να προσληφθούν κάτοικοι της περιοχής.
Αναρωτιέμαι μάλλον ρητορικά αν γινόταν μια τέτοια επένδυση σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, πολιτισμένου και μη, θα έμπαιναν τέτοιοι όροι;
Συνολικά θα παραχωρηθεί χώρος 105 στρεμμάτων και τα κτίρια θα είναι 27.000 τετραγωνικών μέτρων
money-tourism
http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/11/blog-post_8980.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More