Ρόδος : Συζητήσεις ξενοδόχων-υπαλλήλων για να βρεθεί χρυσή τομή


Ξεχάσθηκαν οι …κόκκινες γραμμές και τα …τελεσίγραφα και αναζητείται …χρυσή τομή, δηλαδή μείωση μισθών κατά 15%!..


Στη σκληρή γραμμή της μείωσης των μισθών των ξενοδ/λων σε ποσοστό 20% - 22% εξακολουθούν να επιμένουν οι ξενοδόχοι της Ρόδου, όπως αναφέρει το rodosalarm.

Από την άλλη πλευρά οι ξενοδ/λοι δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για μείωση πάνω από 10%.

Έτσι και η νέα συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο Και από δω και πέρα τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα. Και τούτο διότι απομένει μία ακόμη συνάντηση, που αν και αυτή δεν καρποφορήσει, τότε όλο το παιχνίδι θα περάσει στα χέρια των ξενοδόχων, που θα έχουν πλέον το δικαίωμα να αποφασίσουν ό,τι θέλουν και να προχωρήσουν σε ομαδικές ή ατομικές συμβάσεις, με μισθούς κατά …βούληση!


Εν τω μεταξύ, άρχισε να γίνεται αισθητή μια στροφή των συνδικαλιστών των ξενοδ/λων, προς την κατεύθυνση της εγκατάλειψης των κόκκινων γραμμών και των …τελεσιγράφων και της υιοθέτησης μιας πιο «προσεκτικής» τακτικής, κάνοντας λόγο για αναζήτηση …χρυσής τομής για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αντίθετα ήταν αναμενόμενο για πολλούς και διάφορους λόγους. Το ποιά είναι η …χρυσή τομή κανένας δεν γνωρίζει, αλλά διαφαίνεται συμφωνία με μείωση των αποδοχών των ξενοδ/λων σε ποσοστό 15%!..

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό, ότι τον τελευταίο καιρό οι τόνοι από πλευράς Σωματείου Ξενοδ/λων έχουν πέσει στα …τάρταρα, αλλά για τα μάτια του κόσμου παίζεται και κάποιο θέατρο με δήθεν ηρωισμό ως και άλλα απολύτως εμφανή και …κατανοητά!..

newsbomb.gr
 
http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/06/blog-post_9916.html
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More