Συρία: Εμείς ρίξαμε το τουρκικό μαχητικό


Συρία: Εμείς ρίξαμε το τουρκικό μαχητικό''Ή αλλιώς όποιος μπλέκεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες''


Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος «πάνω από τα συριακά χωρικά ύδατα».
«Η αεράμυνά μας αντιμετώπισε ένα στόχο ο οποίος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας πετώντας πάνω από τα χωρικά μας ύδατα πριν από το απόγευμα την Παρασκευή και τον κατέρριψε. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος«, ανέφερε ανακοίνωση των συριακών ένοπλων δυνάμεων την οποία μετέδωσαν κρατικά συριακά ΜΜΕ.
Επιβεβαιώνει η Τουρκία
Η Άγκυρα επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι καταρρίφθηκε από τη Συρία το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-4, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί...

 

Ωστόσο η Τουρκία σημείωσε ότι θα καθορίσει τη στάση της όταν θα διαλευκανθεί η υπόθεση.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΑ πτέραρχου Μεχμέτ Ερτέν και του διοικητή της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα δόθηκε στη δημοσιότητα η σχετική επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τη Συρία.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία, από κοινού με τη Συρία πραγματοποιεί έρευνες για να εντοπιστούν οι πιλότοι. Υπογραμμίζεται επίσης ότι «η Τουρκία θα γνωστοποιήσει την τελική της στάση και θα προβεί με αποφασιστικότητα στα αναγκαία βήματα, όταν θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».
Στην ανακοίνωση αναφέρει το news247.gr, δεν έγινε αναφορά σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η κατάρριψη, ούτε στο σημείο όπου βρισκόταν το τουρκικό αεροσκάφος.

http://www.tsantiri.gr/diethni/siria-emis-rixame-to-tourkiko-machitiko.html


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More