Τα Windows 8 δεν θα υποστηρίζουν DVD, Blu-ray playback


Η Microsoft έχει βαλθεί να εξοντώσει τα optical media αφού ανακοίνωσε ότι η υποστήριξη τους δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα Windows 8 by Default.
Συνεπώς, τα DVD rom και τα Blu-ray playback drives τίθενται υπό αμφισβήτηση. Η είδηση βγήκε πριν δυο μέρες στο Building Windows 8 blog όπου η Microsoft εξήγησε ότι η αναπαραγωγή DVD και Blu-ray καθώς και η παρακολούθηση τηλεοπτικών εκπομπών σε υπολογιστές δεν θα είναι ενεργοποιημένη εξ ορισμού διότι πιστεύει ότι το κόστος των αδειών των ειδικών αποκωδικοποιητών είναι αδικαιολόγητα μεγάλο.

O Windows Media Player θα συνεχίσει να είναι ενσωματωμένος σε όλες τις εκδόσεις των Windows 8 και θα αναλαμβάνει την αναπαραγωγή των βίντεο στο διαδίκτυο και άλλα αρχεία, αλλά χωρίς τη δυνατότητα αναπαραγωγής DVD.

Αντ 'αυτού, εκείνοι που χρειάζονται τη λειτουργία αυτή, μπορούν να αγοράσουν το Windows Media Center ξεχωριστά, ή να χρησιμοποιήσουν το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

Η ενημερωμένη έκδοση του Windows Media Center θα είναι διαθέσιμη για τα Windows 8 μέσω του μενού « Πρόσθετα Χαρακτηριστικά» από τον πίνακα ελέγχου (παλαιότερα γνωστό ως το Windows Anytime Upgrade).

Με το Windows Media Center ο υπολογιστής θα έχει πλέων πλήρη δυνατότητα αναπαραγωγής DVD, εγγραφή και αναπαραγωγή τηλεοπτικών εκπομπή και αναπαραγωγή αρχείων VOB.

Το κόστος αυτής της αναβάθμιση δεν ανακοινώθηκε αλλά η Microsoft λέει ότι θα είναι συμβολική.
Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτές οι κινήσεις δεν πρέπει να ανησυχούν τους χρήστες windows που θέλουν να αναβαθμίσουν σε windows 8, διότι στο internet υπάρχουν τόνοι των ελεύθερου software που υποστηρίζουν την αναπαραγωγή DVD και BR, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλέστατων VLC και του MPC.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More