Ο Νικ Χάλικ ετοιμάζεται να παίξει... μπουζούκι στο Διάστημα

Ο Νικ Χάλικ ετοιμάζεται να παίξει... μπουζούκι στο Διάστημα 
Η ζωή του μόλις 38 ετών Ελληνοαυστραλού Νικ Χάλικ ή Νίκος Χαλικόπουλος, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος τουρίστας ελληνικής καταγωγής που θα ταξιδέψει στο Διάστημα, είναι κυριολεκτικά μια περιπέτεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», μετά την ανάβαση στο Έβερεστ, τη «βουτιά» στο ναυάγιο του Τιτανικού και τη συμβίωση με τους Βεδουίνους, επόμενος στόχος του Ελληνοαυστραλού πολυεκατομμυριούχου είναι το ταξίδι στο... Διάστημα. «Η ζωή είναι μια περιπέτεια, κάθε μέρα ζω σαν να είναι η τελευταία», συνηθίζει να λέει ο Νικ Χάλικ, που γεννήθηκε στη Μελβούρνη από Πελοποννήσιους γονείς. Η μητέρα του ήταν από την Κυπαρισσία και ο πατέρας του από τη Χώρα Μεσσηνίας, μπουζουξής στο επάγγελμα.

Γοητευμένος ο Νικ από την ενασχόληση του πατέρα του, ακολούθησε από νωρίς τα ίδια βήματα. Ομως, όπως πολλά παιδιά της ηλικίας του, ο Νικ ονειρευόταν πως όταν μεγάλωνε θα πήγαινε στο... Φεγγάρι. «Κάθε βράδυ το κοιτούσα πριν πάω να κοιμηθώ και φανταζόμουν τον εαυτό μου εκεί», θα μας πει.

Στην ηλικία των 8 έφτιαξε μια λίστα με τους στόχους που ήθελε να πετύχει όταν θα μεγάλωνε. Πρώτη του επιθυμία, να ταξιδέψει στο Διάστημα. Και το κατάφερε. Ήδη έχει εκπαιδευτεί στον διαστημικό σταθμό της Ρωσίας (από το 2003 έως το 2008), ενώ έχει πετάξει στο Διάστημα και σε τροχιά γύρω από τη γή.

Τώρα περιμένει την πτήση για το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πιθανότατα το φθινόπωρο, ενώ έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα πάνω από 30 εκατ. δολάρια για την εκπαίδευσή του.

«Όλα είναι πιθανά στη ζωή», λέει. Ακόμη και να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος; «Φυσικά, αρκεί να το πιστέψει και να βάλει στόχους». Αυτές και άλλες συμβουλές δίνει μέσα από το βιβλίο που έγραψε «The Τhrillio-naire». Αφού εγκατέλειψε νωρίς τον δρόμο της μουσικής, ο Χάλικ κατάφερε να αποκτήσει αμύθητα πλούτη μέσω έξυπνων επενδύσεων σε ακίνητα και στο χρηματιστήριο, τις οποίες πραγματοποίησε πριν καν να κλείσει τα 30.

Σήμερα, οι όμιλοι των επιχειρήσεών του «Financial Freedom Institute και «Intelligence Group of Companies» έχουν προσφέρει εκπαίδευση και επιμόρφωση με σεμινάρια και personal coaching για οικονομικά θέματα, σε περισσότερα από 300.000 άτομα παγκοσμίως. Μάλιστα, ο Χάλικ σκέφτεται να επισκεφτεί και την Ελλάδα για να συμβουλέψει τη νέα γενιά επιχειρηματιών πώς να επενδύουν σωστά.

Όσο για την κρίση και για το αν υπάρχει ελπίδα; «Πιστεύω πως θα ανακάμψει η Ελλάδα. Αλλά πρώτα οι Έλληνες πρέπει να αποδεχθούν πως είναι κι αυτοί υπεύθυνοι. Να μην κατηγορούν την κυβέρνηση από τη στιγμή που οι ίδιοι την ψήφισαν! Οι Έλληνες χρειάζεται να δημιουργήσουν το μέλλον τους τώρα».

Από τις βουνοκορφές στον βυθό κι από 'κει στο Διάστημα. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν φοβάται τίποτα. «Δεν έχω φόβο. Θα ζήσω πολλά χρόνια και θέλω να εμπνεύσω όσο περισσότερο κόσμο μπορώ. Υπάρχει μακροζωία στην οικογένειά μας. Η γιαγιά μου στην Κυπαρισσία έφτασε 109 χρονών!».

Από όλες τις περιπέτειές του η πιο ξεχωριστή γι' αυτόν ήταν η εξερεύνηση του ναυαγίου του Τιτανικού. «Μου θύμισε τη μετανάστευση των γονιών μου που ταξίδεψαν με πλοίο από την Ελλάδα στην Αυστραλία. Κατέβηκα 5 μίλια βάθος. Είδα πολλές αποσκευές μεταναστών στο ναυάγιο.

Ήταν πολύ συναισθηματικό...». Μολονότι ταξιδεύει πολύ, αγαπημένος προορισμός του είναι η Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο. «Τα αγαπημένα μου νησιά είναι η Ρόδος, η Κρήτη, η Ιος και η Σαντορίνη». Αν και έχει πραγματοποιήσει πολλά όνειρά του, αυτά δεν σταματάνε ποτέ.

Τώρα, σχεδιάζει ένα δικό του νησί στις Μπαχάμες. «Ένα νησί της σοφίας στο οποίο θα καλώ διαφωτιστές και φιλοσόφους να μοιράζονται τις σκέψεις τους με τους επισκέπτες».
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/350414/o-nik-halik-etoimazetai-na-paixei-bouzouki-sto-diastima-/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More