Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ αποφασίστηκε



Το παιχνίδι της Ελλάδος τελείωσε. Η έξοδος αποφασίστηκε. Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα... Deutsche Wirtschafts Nachricthen, σε ρεπορτάζ της με τίτλο: «Η ελληνική έξοδος συμφωνήθηκε» (The Greece-exit is a done deal).
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται πηγές από χρηματοοικονομικούς κύκλους της Ευρώπης και της ΕΚΤ, οι οποίες
αναφέρουν ότι η «μητέρα της Δημοκρατίας δεν θα αποτελεί μέρος της Ευρωζώνης».
Ο λόγος δεν είναι οι επερχόμενες εκλογές. Η ΕΕ ήδη έχει αποφασίσει να μην χρηματοδοτεί πια την Ελλάδα, καθώς δεν έχει επιτευχθεί κανένας στόχος από το πρόγραμμα προσαρμογής που έχει δεσμευτεί. Αυτό άλλωστε γίνεται εδώ και πάρα πολλούς μήνες, όχι μόνο το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζίτη που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, όλοι βοήθησαν την Ελλάδα. Η Τρόικα είχε το ρόλο να στηρίξει τις προσπάθειες της Ελλάδας. Αλλά αυτό προϋπέθετε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Και καμία δεν τηρήθηκε. Η Γερμανία ήδη έχει κουραστεί να στηρίζει ένα κράτος που δεν τηρεί καμία δέσμευση. Όπως πολλοί νόμιζαν ότι οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν ποτέ να καταρρεύσει η Lehman, έτσι και στην Ελλάδα. Θεωρούν ότι δεν θα την αφήσουν ποτέ να καταρρεύσει. Αλλά δεν είναι έτσι, καταλήγει ο τραπεζίτης, που διατηρεί την ανωνυμία του.
Σύμφωνα με την Deutsche Wirtschafts Nachricthen...η Τρόικα ολοκλήρωσε την αποστολή της. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν το επιθυμητό, αν και της δόθηκε πολύ χρόνος να αλλάξει τα πράγματα. Η αποστολή κρίθηκε αδύνατη. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ. Άλλωστε, εμμέσως το επιβεβαίωσε και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, ο Λουκάς Παπαδήμος, ότι τελικά η Ευρώπη προετοιμάζεται για μία τέτοια εξέλιξη.
Με τη διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας, όλα θα συμβούν πολύ γρήγορα. Οι υποχρεώσεις του δημοσίου... δεν θα καλυφθούν, ενώ εκτιμάται ότι η κοινωνική ισορροπία θα βρεθεί σε πολύ οριακή κατάσταση, και ο έλεγχος θα χαθεί. Στις διεθνείς αγορές κανείς δεν θα θέλει να δανείσει τη χώρα, και η κυβέρνηση θα κηρύξει στάση πληρωμών. Μετά όλα θα αρχίσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More