Ειδικότερα, όπως τονίζεται τις τελευταίες ημέρες, ο ρυθμός των κρατήσεων που εισάγονται στα συστήματα των ξενοδοχείων παρουσιάζει υστέρηση, σε σχέση με το προ των εκλογών διάστημα, ανάλογα με την περιοχή και την αγορά προέλευσης, που κυμαίνεται μεταξύ 30% και 50%.
Πιο αναλυτικά, η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα και η Κρήτη εμφανίζουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων κοντά στο 50%, οι Κυκλάδες και η Χαλκιδική καταγράφουν μείωση του ρυθμού των κρατήσεων κοντά στο 30% και η Κως κινείται με μείωση του ρυθμού των κρατήσεων κοντά στο 40%.
Ο συνήθης αριθμός κρατήσεων, αυτή την εποχή, σε επίπεδο επικράτειας, ανέρχεται στο επίπεδο των 110.000 κρατήσεων ημερησίως.
«Εύκολα, επομένως, μπορεί να γίνει αντιληπτή η απώλεια εσόδων για τη χώρα, στην περίπτωση που, τελικά, οι "διαφυγούσες" κρατήσεις κατευθυνθούν σε ανταγωνιστικούς προορισμούς» σημειώνουν οι ξενοδόχοι.
Στην παρέμβασή τους οι ξενοδόχοι ζητάνε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, να δοθεί ειδική μέριμνα στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς, να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υποδομών και να υπάρξει συντονισμός κεντρικού κράτους και οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου