Δυσκολία των πωλήσεων του προορισμού 'Ρόδος' στο εξωτερικό λόγω πολιτικής ρευστότητας



Ανάγκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ 
ΣΔΞΡ, ΕΞΡ και ΠΡΟΤΟΥΡ
Σε συνάντηση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων της Ρόδου, αποφασίστηκε...

Συνεχίζοντας τη δραστηριότητά του, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων της Ρόδουπραγματοποίησε την πρώτη καλοκαιρινή του συνάντηση στο ξενοδοχείο “Διόνυσος”. Παρόντες στην συνάντηση εκτός από τα μέλη και το ΔΣ στου συλλόγου, ήταν ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ο κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης, γενικός διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Κοφίνης.

Τα θέματα τα οποία αναφέρθησαν ήταν τα εξής:
1) Η υγιεινή των υδάτων στα ξενοδοχεία με ομιλητή τον κ. Παντελή Διακογεωργίου, πρώην νομίατρο Δωδεκανήσου, ο οποίος αναφέρθηκε στους κινδύνους από την λεγεωνέλα, (νόσο των λεγεωναρίων) και στις μεθόδους απολύμανσης.
2) Παρουσιάστηκε στα μέλη το portal κρατήσεων Book2Rhodes.com από την εταιρεία SolutionX, το οποίο δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία και την στήριξη του ΣΔΞΡ. Σκοπός του η άμεση προβολή και προώθηση των ξενοδοχείων του νησιού μέσω ενός δυναμικού portal. To site θα διαθέτει πλήρεις περιγραφές του νησιού, ξενοδοχείων, αξιοθεάτων, δυνατότητα εκδρομών, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, εστιατόρια, μπαρ και γενικότερα, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε πρόταση σύνδεσης του portal στα αντίστοιχα site της ΕΞΡ και του ΠΡΟΤΟΥΡ. Παρόμοια πρόταση έχει γίνει και στο Δήμο Ρόδου για σύνδεση με το καινούριο του site.


Μ’αυτήν του την πρωτοβουλία ο ΣΔΞΡ προσπαθεί να προωθήσει με διάφορους τρόπους την ανάπτυξη του ροδιακού τουρισμού. Σκοπός και στόχος η άμεση προβολή και το κλείσιμο των διακοπών με τα ξενοδοχεία δίχως μεσάζοντες, οπότε θα δίνεται η δυνατότητα για καλύτερες τιμές. Η ενέργεια θα πρέπει να αναπτυχθεί και υποστηριχθεί από όλους τους φορείς και το κοινό, εφόσον θα δίνεται και η δυνατότητα κράτησης ακόμα και αεροπορικών εισιτηρίων από τη Ρόδο.
3) Συζητήθηκε η εξέλιξη της σεζόν και επισημάνθηκε, για άλλη μια φορά, η δυσκολία των πωλήσεων του προορισμού τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της πολιτικής ρευστότητας που προέκυψε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. 
4) Συζητήθηκε επίσης το σοβαρό ζήτημα της καθυστέρησης πληρωμής των προκαταβολών από τα πρακτορεία και αποφασίστηκε να αποσταλεί, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, επιστολή προς αυτούς για την πιστή τήρηση των πληρωμών, όπως αναφέρονται και ρητά στα υπογεγραμμένα συμβόλαια.

Αποφασίστηκε επίσης η συνέχιση της φιλοξενίας τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από το εξωτερικό, για να μεταφέρουν στις πατρίδες τους τις ομορφιές, τις εξαιρετικές υπηρεσίες, τις δελεαστικές τιμές και γενικότερα τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία που θα αποκομίσουν από την παραμονή τους στο νησί. Παράλληλα, θα αποσταλούν και πάλι χιλιάδες newsletters σε μια προσπάθεια να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σε ορισμένα ευρωπαϊκά κράτη. 

Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ ΣΔΞΡ, ΕΞΡ και ΠΡΟΤΟΥΡ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More