Με πτώση 5,9% κινούνται οι αεροπορικές αφίξεις


Επιβεβαιώνονται οι φόβοι του τουριστικού κόσμου της χώρας για την πορεία των τουριστικών μεγεθών εφέτος, καθώς τα πρώτα μηνύματα από τις αεροπορικές αφίξεις... στα 13 κύρια αεροδρόμια, που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για το πρώτο τετράμηνο του έτους (Ιανουάριο- Απρίλιο) μόνον προβληματισμό γεννούν.

Ειδικότερα, ήδη παρατηρείται από τους πρώτους μήνες της περιόδου πτώση 5,9% στις συνολικές αεροπορικές αφίξεις που σε απόλυτα νούμερα φτάνουν τους 1.071.134 τουρίστες, με τις απώλειες σε σχέση με πέρυσι να ανέρχονται σε 58.577 λιγότερους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον πίνακα των αφίξεων παρατηρείται σημαντική πτώση 11,94% στο Ελευθέριος Βενιζέλος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον "ταλαιπωρημένο" προορισμό της Αθήνας, όπως επίσης και στα νησιά πρωταγωνιστές του 2011 Ρόδο και Κω. Για τη μεν Ρόδο η πτώση ανήλθε στα 13,37% για τη δε Κω στο 89,2%.

Την ίδια στιγμή, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τους προορισμούς της Κεφαλονιάς και της Κέρκυρας, στους οποίους οι αφίξεις για τη μεν πρώτη κινούνται με άνοδο 185% και τη δε Κέρκυρα η άνοδος σταμάτησε στο 73,25%.

Τονίζεται ότι οι εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων για το 2012 κάνουν λόγο για πτώση 10% στα τουριστικά έσοδα και 7% έως 10% στις αφίξεις συνολικά. Μάλιστα επισημαίνουν, ότι διψήφια ποσοστά πτώσης στις αφίξεις ισοδυναμούν με μεγάλη μείωση και στις θέσεις εργασίας στον τουριστικό πάντα κλάδο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More