Η μεσογειακή διατροφή προλαμβάνει το πάρκινσον


Φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο και ψάρια, μερικά από τα πιο σημαντικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής μπορεί να λειτουργήσουν σαν “ασπίδα”, για πολλές ασθένειες.


 Τώρα, νέα έρευνα που δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Νευρολογίας σημειώνει ότι το είδος αυτό της διατροφής μπορεί προλάβει κατά 50% τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του πάρκινσον, από την οποία πάσχουν τουλάχιστον τέσσερις στους εκατό ανθρώπους, άνω των 80 ετών.




 Ο λόγος, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, είναι ότι η μεσογειακή διατροφή μπορεί να εξαφανίσει το λεγόμενο “οξειδωτικό στρες”, το οποίο ευθύνεται για το πάρκινσον.


http://www.24h.gr


Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: Η μεσογειακή διατροφή προλαμβάνει το πάρκινσον

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More