Ετοιμάζονται να τιμωρήσουν τον αυθορμητισμό των παιδιών!



Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε, η μούντζα των μαθητών, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων......




Όλα ξεκίνησαν όταν οι καθηγητές φυσικής αγωγής των δυο δημόσιων σχολείων που παρέλασαν στα Γιάννενα έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους «Κλίνατε απ’ αριστερά» μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ο σημαιοφόρος του σχολείου φώναξε «Είστε μ***κες!».

Τότε αγόρια και κορίτσια που φοιτούν στα σχολεία της πόλης γύρισαν το κεφάλι τους αριστερά, ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά των παρευρισκομένων και ακολούθησε η μούντζα προς τους επίσημους. Το υπουργείο κάνει λόγο για «απαράδεκτο φαινόμενο» και προαναγγέλλει ποινές για όλους όσους εμπλέκονται στο περιστατικό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Το φαινόμενο είναι απαράδεκτο και λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν.

Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά. Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά οργίζονται και θυμώνουν περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, όμως, είναι αυτοί που εκφράζουν και το ήθος της Ελλάδας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, έχει δοθεί εντολή στους Διευθυντές και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, για το πώς έγιναν αυτά τα επεισόδια ώστε να καταλογιστούν ευθύνες όπου υπάρχουν, σε όλα τα επίπεδα».

Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την τάξη λέγοντας ότι κανένας Έλληνας δεν αισθάνεται ντροπή γι’ αυτό το γεγονός.

Κανένας Έλληνας δεν λυπήθηκε από αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας. Αντιθέτως όλοι στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών και χειροκρότησαν την ενέργειά τους βλέποντας στα πρόσωπά τους μία νέα γενιά που δε τρώει κουτόχορτο, δε πιστεύει σε ψεύτες πολιτικούς και ορθώνει το ανάστημα της μη υπολογίζοντας τις συνέπειες.

Σε αυτά τα παιδιά λοιπόν οφείλουμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!

Γιατί μάλλον στα Υπουργεία τα έχουν μπερδέψει λίγο… Ντροπή πρέπει να αισθάνονται αυτοί και όχι ο Έλληνας!
http://www.to-periptero.com/2012/02/blog-post_3680.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More