Πονηριές της Άγκυρας κρύβει η επίσκεψη του Ελβετού βουλευτή στη Ρόδο…


Πονηριές κρύβει η άφιξη στη Ρόδο του Ελβετού βουλευτή και προέδρου  της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, άφιξη που αποκάλυψε χθες το «Rodosalarm».

Οι (πιθανές) πονηριές επισημάνθηκαν και χθες και τελικά φαίνεται να μην απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Ο Αντρέας Γκρος ήταν προγραμματισμένο να έχει  συνοδεία από την Τουρκία και σκοπός του είναι να διερευνήσει σήμερα και αύριο τις συνθήκες διαβίωσης των ροδιτών μουσουλμάνων.



Υποστηρίζεται από διάφορες πλευρές ότι η άφιξή του υποκινήθηκε από την Άγκυρα, με σκοπό να αρχίσει να οικοδομείται το πάγιο αίτημά της περί τουρκικών μειονοτήτων στη Ρόδο και την Κω.

Σε προηγούμενη έκθεσή του ο Ελβετός βουλευτής κατέληγε στο συμπέρασμα περί αρμονικής συμβίωσης μεταξύ ελλήνων Χριστιανών και μουσουλμάνων. Τί μπορεί να άλλαξε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που να επέβαλε την μη προγραμματισμένη επίσκεψή του; Φυσικά είναι γνωστό ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα και η «αρμονική συμβίωση» ισχύει, όπως ίσχυε πάντα.
Όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι η Άγκυρα επιδιώκει με κάθε τρόπο να δημιουργήσει ζήτημα τουρκικής μειονότητας για να αρχίσει στη συνέχεια να θέτει διάφορα ζητήματα, όπως κάνει στη Θράκη. Αλλά και πληθυσμιακά να εξετασθεί το θέμα, άλλο η Θράκη και άλλο η Ρόδος και η Κως. Και από ανθρώπινα δικαιώματα άλλο τίποτα. Κανένας δεν ενοχλείται από κανέναν, όλοι είναι ελεύθεροι, σε καθεστώς ισοδυναμίας και ισοπολιτείας. Μακάρι να ήταν παντού τα πράγματα, όπως είναι εδώ. Προς τί επομένως η «έρευνα» από τον κ. Γκρος; Μόνος του λειτούργησε, ή η Άγκυρα έθεσε θέμα και απαίτησε νέα έρευνα επειδή η προηγούμενη δεν βόλευε για την εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων της;
http://www.rodosalarm.gr/index.php/topika-nea/1299-2012-02-20-02-01-31

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More