Ποινική δίωξη στο φύλακα του Αθλητικού Κέντρου Ρόδου

Στις 27/10/2011 μετά από τηλεφωνική καταγγελία που δεχτήκαμε από συγκεκριμένη ζωόφιλη δημοσιεύσαμε... στο adespoto.gr ένα περιστατικό κακομεταχείρισης σκύλου από το φύλακα του αθλητικού κέντρου. Ως adespoto.gr είμαστε περήφανοι που λάβαμε απάντηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου σχετικά με το συμβάν (25/11/2011, βλέπε παρακάτω) αλλά και που όπως δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο της Ρόδου, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον άνθρωπο αυτό, μετά από έρευνα που έγινε λόγω της δημοσίευσης του adespoto.gr.



Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στο σχετικό άρθρο του adespoto.gr όσο και σε τοπικά blogs, όπως το Παράπονα Ρόδου, οπολλοί ήταν αυτοί που σχολίαζαν ως ''τρελλή'' την κυρία που μας ενημέρωσε για το περιστατικό ή που γενικότερα τάχθηκαν κατά των αδέσποτων με το γνωστό επιχείρημα ότι μπορεί να γίνουν...επικίνδυνα για τους ανθρώπους, όπως οι αθλητές στο αθλητικό κέντρο. Μία καραμέλα αρκετών που δεν γνωρίζουν από ζώα και χαρακτηρίζουν επιθετικά και αγέλες...κάθε αδέσποτο που βλέπουν να υποφέρει στη Ρόδο και ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη. Μάλιστα, οι προπονητές στίβου με επιστολή τους ζητούσαν την επιστροφή του υπαλλήλου στη θέση του, θεωρώντας προφανώς ασήμαντη την πράξη του.

Το adespoto.gr όμως επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, καθώς ποτέ δεν δημοσιεύουμε ειδήσεις για πρόκληση εντυπώσεων, παρά μόνο για προστασία των ζώων που δεν έχουν φωνή αλλά και προς πίεση στις αρχές να κάνουν το καθήκον τους και να διερευνούν κάθε υπόθεση ώστε να διαπιστώνεται αν υπάρχει ή όχι έγκλημα εις βάρος των ζώων.

Δημοσιεύεται λοιπόν από το naro, το paraponarodou και την Δημοκρατική πως:

Ποινική δίωξη σε βάρος ενός δημοτικού υπαλλήλου ασκήθηκε για παράβαση των άρθρων 1 και 8 του Ν.1197/1981 που αφορά την κακομεταχείριση ζώων συντροφιάς!

Ο δημοτικός υπάλληλος φέρεται συγκεκριμένα στη Ρόδο την 27η Οκτωβρίου 2011 ευρισκόμενος σε αθλητικό κέντρο, την ώρα που ένα αδέσποτο σκυλί έπαιζε χαρούμενο με παιδιά, να το στρίμωξε, πιέζοντάς το δυνατά στο λαιμό με το γόνατό του. Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο, που έγιναν αφορμή για τη διενέργεια σχετικής έρευνας, τα παιδιά του φώναζαν να σταματήσει και τελικά ένας από αυτούς τον έσπρωξε δυνατά και έτσι το σκυλί απελευθερώθηκε, ενώ ήταν κατατρομαγμένο και δυσκολευόταν να αναπνεύσει.

Ο ίδιος εξεταζόμενος ισχυρίστηκε ότι την ως άνω ημέρα εθεάθη εντός του αθλητικού κέντρου σκύλος με περιλαίμιο, ο οποίος έτρεχε πίσω από τους αθλητές και ορισμένα από τα παιδιά φοβόντουσαν από την παρουσία του.

Θεώρησε σωστό, όπως είπε, να τον βγάλει έξω από τον αθλητικό χώρο για ευνόητους λόγους και αποφυγή ατυχημάτων.

Ο σκύλος πήγε κοντά σε κάτι αθλητές που έκαναν διατάσεις και είπε σε έναν αθλητή να τον κρατήσει. Τότε, όπως εξιστόρησε, τον έπιασε από το περιλαίμιο για να τον βάλει σε ασφαλή χώρο μέχρι να τελειώσουν οι αθλητές και τα παιδιά. Είπε ακόμη ότι όταν τον κρατούσε ο σκύλος γύρισε το κεφάλι του και τον δάγκωσε στο αριστερό χέρι στο ύψος του καρπού.

Σήκωσε το σκύλο με το δεξί του χέρι για να τον βγάλει έξω, όμως άρχισε να του γλιστρά και για να μην πνιγεί γονάτισε και τον ακούμπησε κάτω, πάντα με δαγκωμένο χέρι.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τότε δέχθηκε ύβρεις από γονείς οι οποίοι ήταν στην εξέδρα και ένα μέρος από αυτούς ήρθε κατά πάνω του βρίζοντάς τον και σπρώχνοντάς τον.
Πήγε εν συνεχεία στην αποθήκη υλικών στίβου και εκεί μετέβησαν δύο κυρίες που συστήθηκαν ως μέλη της φιλοζωικής και του ζήτησαν το ονοματεπώνυμό του για να υποβάλουν μήνυση.

Υποστήριξε επιπλέον ότι παρότι υπάρχει πινακίδα που απαγορεύει την είσοδο στους σκύλους παραβιάζεται από πολλούς κάθε μέρα.

Αυτό που δεν διευκρινίζει είναι αν ήταν ή όχι αδέσποτο. Αν δεν έχει ιδιοκτήτη δηλαδή έχει δικαίωμα να το κακομεταχειρίζεται; Είναι δυνατόν να είναι παρεξήγηση των κινήσεων του από τόσα μάτια, παιδιών και γονέων; Είναι δυνατόν το σκυλί να τον δάγκωσε απρόκλητα; Μήπως δεν γνωρίζει πώς να πιάσει ένα σκυλί τρυφερά και να το οδηγήσει εκτός του χώρου;

Όπως και να έχει, περιμένουμε τη δικαιοσύνη να κρίνει και να αποφασίσει. Συγχαρητήρια στις αρχές, όπως η Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου που ασχολήθηκαν με την καταγγελία ώστε να παραδειγματίζονται σιγά σιγά όσοι πολίτες θεωρούν ότι μπορούν να κλωτσάνε, να εγκαταλείπουν, να δηλητηριάζουν, να χτυπάνε ή ό,τι άλλο κάνουν ορισμένοι στη Ρόδο (και σε όλη την Ελλάδα).

Πρέπει όλοι πλέον να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να φέρονται εχθρικά προς τα ζώα, ότι υπάρχουν νόμοι οι οποίοι τηρούνται γιατί υπάρχουν φιλόζωοι που νοιάζονται και αρχές που λειτουργούν όταν πιέζουμε και απαιτούμε ως πολίτες, ισότιμοι και εμείς!

Η ομάδα του adespoto.gr

Η απάντηση από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου προς το adespoto.gr στις 25/11/2011:



Η δημοσίευση του adespoto.gr που έγινε αφορμή για τη διενέργεια έρευνας του θέματος:

Ρόδος:Φύλακας στο Αθλητικό Κέντρο προσπάθησε να πνίξει σκύλο!

Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2011
http://parapona-rodou.blogspot.com/2011/12/blog-post_1115.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More