ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΕΠΙ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2011

Όσα καταστήματα επιθυμούν να εκτελούν δημόσια στο κατάστημά τους, αποκλειστικά μη εκπροσωπούμενα έργα από ΑΕΠΙ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, υποβάλουν στο Δήμο τους υπεύθυνη δήλωση και λαμβάνουν κανονικά Άδεια Μουσικής.
Αυτό περιλαμβάνει Εγκύκλιος που απεστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους ΟΤΑ της Ελληνικής Επικράτειας.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και κατόπιν επικοινωνίας εκατοντάδων καταστηματαρχών, το Υπουργείο Εσωτερικών διένειμε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα Εγκύκλιο αναφορικά με τη χορήγηση Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης από τους Δήμους. Η Εγκύκλιος......



βασίστηκε στην τελευταία γνωμοδότηση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, αρμόδιου φορέα για την Πνευματική Ιδιοκτησία στην Ελλάδα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο, ο επιχειρηματίας που επιθυμεί να εκτελέσει δημόσια στην επιχείρησή του αποκλειστικά ρεπερτόριο μη εκπροσωπούμενων έργων από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης έχει τη δυνατότητα να λάβει κανονική Άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης από το Δήμο χωρίς να υποχρεούται να προσκομίσει οποιαδήποτε σύμβαση με ΟΣΔ παρά μόνο μία Υπεύθυνη Δήλωση.

H FAIRMUSIC που αποτελεί τον πρώτο φορέα στην Ελλάδα μουσικής, Ανεξάρτητης από ΟΣΔ, ήδη από την 1η γνωμοδότηση του Ο.Π.Ι. στις αρχές του Μάρτη είχε ξεκαθαρίσει ότι οι εμπορικοί συνδρομητές της έχουν τέτοιο δικαίωμα, κάτι που αμφισβητήθηκε από πολλούς (ακούσια ή υστερόβουλα). Άδειες Μουσικής συνδρομητών μας έχουν εκδοθεί σε όλη την Ελλάδα, από Ξάνθη ως Κρήτη και από Κέρκυρα ως Μυτιλήνη.
Τα πράγματα πια έχουν κρυστάλλινη διαύγεια και μετά την παραλαβή της Εγκυκλίου όποιος Δήμος δεν αντιμετωπίζει βάσει αυτής τους συνδρομητές μας, θα του καταλογίζεται δόλος.

Ξεπερνώντας και αυτό το εμπόδιο, η FAIRMUSIC ήδη ξεκίνησε τη συσπείρωση ανεξάρτητων Ελλήνων Δημιουργών που θα επιλέξουν να αδειοδοτήσουν τα μουσικά τους έργα με άδειες Creative Commons και να τα προσφέρουν δωρεάν στο κοινό για προσωπική χρήση.Παρέχεται πακέτο δωρεάν υπηρεσιών προς τους δημιουργούς που περιλαμβάνει πέρα από την προβολή, την κατοχύρωση της ιδιοκτησίας μέσω ηλεκτρονικού μητρώου κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας http://www.fairmusic.gr


Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι για κατάστημα έως 100 τ.μ. η ετήσια συνδρομή είναι μόνο 120 ευρώ και περιλαμβάνει τα εξής:

1) Άδεια χρήσης για τις διανεμόμενες μουσικές συλλογές και περί ανεξαρτησίας από τους Ο.Σ.Δ.
2) 21 λίστες μουσικών έργων κατηγοριοποιημένες σύμφωνα με το στυλ της μουσικής (streaming-download)
3) Υπηρεσίες ταχυδρομικής αποστολής όλων των εγγράφων που απαιτούνται για τη λήψη αδείας μουσικής
4) Υπηρεσίες τηλεφωνικής υποστήριξης σε απορίες, ερωτήσεις, διευκρινίσεις
5) Επικοινωνία με το Τμήμα Αδειών του οικείου Δήμου για παροχή βοήθειας στην έκδοση αδείας μουσικής
6) Ανανεώσεις των μουσικών συλλογών με νέα κομμάτια
7) Παροχή μουσικών έργων διαθέσιμων από Έλληνες δημιουργούς (υπό συλλογή)
8) Ενημερωτικό δελτίο FAIRMUSIC με όλα τα νέα μας.

Ανοίξτε τα αυτιά σας... Έχουμε πολλή μουσική να ακούσετε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More