ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στην Ρόδο – Επίθεση στον Σκανδαλίδη

Και στη Ρόδο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ξεχείλισε η οργή των πολιτών κατά των πολιτικών και κυρίως των κυβερνόντων.
Κοσμοσυρροή και οργή με συνθήματα και αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών, είναι τα χαρακτηριστικά της 28ης Οκτωβρίου 2011 στη Ρόδο.
Η οργή των πολιτών φάνηκε από νωρίς, πριν την παρέλαση, στο άκουσμα των ονομάτων των «επισήμων» κατά την κατάθεση των στεφανιών που συνοδευόταν από γιουχαΐσματα.
Η παρέλαση άργησε να ξεκινήσει, αφού έδειχναν να δειλιάζουν οι πολιτικοί να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων. Με καθυστέρηση 15 λεπτών πήραν την απόφαση, ανέβηκαν στην εξέδρα και ξεκίνησε η παρέλαση μέσα σε βαρύ κλίμα, με μαθητές να γυρνούν στην αντίθετη με τους πολιτικούς κατεύθυνση τα κεφάλια τους.


Τα συνθήματα του πλήθους κατά της εξέδρας έδιναν και έπαιρναν:
«Προδότες – Ρουφιάνοι»
«Έξω οι Γερμανοί απ΄την Ελλάδα»
«Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ»
«Τρόικα σημαίνει κατοχή» κ.α.
Στην εξέδρα των επισήμων στεκόντουσαν:
Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς.
Από πλευράς της ΝΔ παρευρισκόταν η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη.
Κάποιοι υπό το βάρος των διαδραματιζομένων κατέβηκαν από την εξέδρα… Πριν προλάβουν καλά-καλά να απομακρυνθούν, εξαγριωμένοι πολίτες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν απειλητικά προς την εξέδρα των επισήμων πετώντας και καφέδες.
Απαίτησαν να αδειάσει η εξέδρα, πράγμα που έγινε. Και με τον στρατηγό, τους στρατιωτικούς και τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας να παραμένουν σε αυτήν συνεχίστηκε μετά από μισή ώρα η παρέλαση με τα χειροκροτήματα του πλήθους.


http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/vinteo-episodia-stin-rodo-epithesi-ston-skandalidi.html
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More